Latest News
22/11/2011 - General News
Konkurs za nagradu "Marko Jaric" za 2011. godinu

KONKURS za dodelu nagrade "Marko Jaric" za 2011. godinu RASPISAN i OBJAVLJEN:

1. U dnevnom listu POLITIKA  od 6. novembra 2011. godine
2. Na sajtu Fonda: www.fondjaric.rs

Konkurs je otvoren do 20.12.2011. godine.

Tekst konkursa, kao i formular PRIJAVE na konkursu, moze se preuzeti sa stranice KONKURS na internet prezentaciji Fonda: www.fondjaric.rs

03/11/2011 - General News
Nagrada "Prof. dr Ljubomir Cirkovic"

Fizicki fakultet Univerziteta u Beogradu ce 14. decembra 2011. godine dodeliti nagradu “Prof. dr Ljubomir Cirkovic” za najbolji diplomski i magistarski rad odbranjen na Fakultetu u periodu 1. novembar 2010. – 1. novembar 2011. godine. Nagrada se sastoji iz plakete i novcanog dela.
 
Molim vas da predloge za nagradu dostavite dekanatu Fizickog fakulteta najkasnije do 1. decembra 2011. godine.

30/10/2011 - General News
Izbori u zvanja

Naucno vece Instituta za fiziku je na sednici odrzanoj 27.09.2011. godine pokrenulo postupak za izbor Julije Scepanovic u zvanje istrazivac saradnik.Izvestaj Komisije u sastavu dr Slobodan Vrhovac, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Darko Tanaskovic, naucni saradnik Instituta za fiziku i prof. dr Suncica Elezovic Hadzic, vanredni profesor Fizickog fakulteta u Beogradu i propratna dokumentacija za izbor imenovane u pomenuto zvanje se nalaze u biblioteci Instituta za fiziku na uvidu javnosti.

30/10/2011 - General News
Nestanak elektricne energije

Usled ucestalih nestanaka elektricne energije na visokonaponskoj mrezi, molimo Vas da odmah proverite da li je doslo do eventualnih ostecenja na Vasim uredjajima i o tome obavestite sekretara IF-a radi upucivanja odstetnog zahteva Elektrodistribuciji Beograd.

30/10/2011 - General News
Izbori u zvanja

Naucno vece Instituta za fiziku je na sednici odrzanoj 27.09.2011. godine pokrenulo postupak za izbor dr Marka Spasenovica u zvanje naucni saradnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Rados Gajic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Branislav Jelenkovic, naucni savetnik Instituta za fiziku i prof. dr Milan Damnjanovic, redovni profesor Fizickog fakulteta u Beogradu i propratna dokumentacija za izbor imenovanog u pomenuto zvanje se nalaze u biblioteci Instituta za fiziku na uvidu javnosti.

12/10/2011 - General News
Izbori u zvanja

Naucno vece Instituta za fiziku je na sednici odrzanoj 27.09.2011. godine pokrenulo postupak za izbor Milana Zezelja u zvanje istrazivac saradnik.Izvestaj Komisije u sastavu dr Igor Stankovic, naucni saradnik Instituta za fiziku, dr Antun Balaz, visi naucni saradnik Instituta za fiziku i prof. dr Jovan Radunovic, redovni profesor Elektrotehnickog fakulteta u Beogradu i propratna dokumentacija za izbor imenovanog u pomenuto zvanje se nalazi u biblioteci Instituta za fiziku na uvidu javnosti.

05/10/2011 - General News
Potvrde za srednjoskolce i studente

Molimo saradnike Instituta cija deca ostvaruju zdravstveno osiguranje preko njih, a koja su starija od 18 godina, tj. za srednjoskolce i studente starosti od 18 do 26 godina, da najkasnije do 15.10.2011. god. donesu kadrovskoj sluzbi Potvrdu o upisanoj skolskoj 2011/2012 god na budzetu ili uz samofinansiranje. Za studente koji pohadjaju fakultete van teritorije Republike Srbije, potvrda mora biti prevedena i overena od strane sudskog tumaca za odredjeni jezik.

Republicki zavod za zdravstveno osiguranje insistira da im se na uvid dostave potvrde prilikom trebovanja markica za overu za naredni period, kao i pri izdavanju novih knjizica. U navedenim slucajevima Zavod sravnjuje podatke za svakog osiguranika ponaosob i trazi kompletiranu dokumentaciju. Nedonosenjem trazenog dokumenta, prestaje da postoji uslov da se dete osigura preko roditelja, pa po Zakonu mora doci do odjave, tj gubitka ovog prava.

Zavod iskljucivo prepoznaje Institut kao celinu, te stoga potsecam roditelje da ispostuju naznacenu proceduru, jer bi u suprotnom onemogucili ostale osiguranike da ostvare svoje pravo.

05/09/2011 - General News
Slike sa konferencije Photonica 2011

Fotografije sa konferencije Photonica 2011 mozete da pogledate i skinete sa web adresa

http://mail.ipb.ac.rs/~darko/Photonica_2011_horizontalne/

http://mail.ipb.ac.rs/~darko/Photonica_2011_vertikalne/
 

16/08/2011 - General News
Izbori u zvanja

Naucno vece Instituta za fiziku je na sednici odrzanoj 12.07.2011. godine pokrenulo postupak za izbor Danice Stojiljkovic u zvanje istrazivac saradnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Aleksandar Bogojevic, visi naucni saradnik Instituta za fiziku, 1. referent, dr Antun Balaz, visi naucni saradnik Instituta za fiziku i prof. dr Maja Buric, redovni profesor Fizickog fakulteta Univerziteta u Beogradu i propratna dokumentacija za izbor imenovane u pomenuto zvanje se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

04/07/2011 - General News
Komemorativna sednica

Komemorativna sednica povodom smrti naseg dragog kolege i bivseg direktora Instituta za fiziku, dr Marka Popovica bice odrzana u cetvrtak 07.07. 2011. godine, sa pocetkom u 12 sati u velikoj sali "Zvonko Maric".

21/06/2011 - General News
Foto-konkurs "Hemija pomaže životu"

Godina 2011. je medjunarodna godina hemije. Tim povodom, Srpsko hemijsko društvo organizuje foto‐ konkurs pod naslovom "Hemija pomaže životu". Ovo je ujedno i tema konkursa: hemija i sve njene pozitivne povezanosti sa životom i aktivnostima ljudi, životinja, biljaka, planete... Pošaljite svoje fotografije za koje smatrate da nose poruku sa ovom temom.

Uputstvo je na stranici:
http://www.kmhem.net/fotokonkurs.php

09/06/2011 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog veca Instituta za fiziku odrzanoj 17.05.2011. godine pokrenut je postupak za izbor dr Aleksandra Belica u zvanje naucni savetnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Slobodan Vrhovac, naucni savetnik Instituta za fiziku, akademik Zoran Petrovic, naucni savetnik Instituta za fiziku i prof. dr Vitomir Milanovic, redovni profesor Elektrotehnickog fakulteta u Beogradu i propratna dokumentacija za izbor imenovanog u pomenuto zvanje se nalaze u biblioteci IF na uvidu javnosti.

02/06/2011 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog veca Instituta za fiziku odrzanoj 17.05.2011. godine pokrenuti su postupci za izbor

DR JELENE DIMITRIJEVIC u zvanje naucni saradnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Branislav Jelenkovic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Dusan Arsenovic, visi naucni saradnik Instituta za fiziku i dr Goran Poparic, docent Fizickog fakulteta u Beogradu i propratna dokumentacija za izbor imenovane u pomenuto zvanje, se nalaze u biblioteci IF na uvidu javnosti.

DR ZORAN MIJIC u zvanje naucni saradnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Mirjana Tasic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Slavica Rajsic, naucni savetnik Instituta za fiziku i dr Goran Poparic, docent Fizickog fakulteta u Beogradu i propratna dokumentacija za izbor imenovanog u pomenuto zvanje, se nalaze u biblioteci IF na uvidu javnosti.

02/06/2011 - General News
Sufinansiranje izdavanja monografija i drugih naucnih dela

Ministarstvo prosvete i nauke je objavilo DRUGI JAVNI POZIV ZA OSTVARIVANJE UCESCA U SREDSTVIMA MINISTARSTVA ZA FINANSIRANJE PROGRAMA IZDAVANJA MONOGRAFSKIH I DRUGIH NAUCNIH DELA sa rokom prijave do 1. jula 2011. godine. Kriterijumi, obrasci upitnika i ostala obavestenja u vezi ovog Javnog poziva se nalaze na web-portalu Ministarstva

http://www.nauka.gov.rs/

14/05/2011 - General News
Saradnja Srbije i Slovenije 2012-2013

Na sajtu Ministrstva nauke je objavljen Konkurs za sufinansiranje naucno- tehnoloske saradnje izmedju Republike Srbije i Republike Slovenije za period 2012-2013.

Rok za podnosenje predloga je 30. jun 2011. godine.

12/05/2011 - General News
Konkurs - saradnja Srbije i Francuske

Na sajtu Ministarstva nauke je objavljen konkurs za sufinansiranje naucne saradnje izmedju Republike Srbije i Republike Francuske 2012/2013 u okviru programa "Pavle Savic".

Rok za podnosenje prijava je 30. jul 2011. godine.

13/04/2011 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog veca Instituta za fiziku odrzanoj 09.03.2011. godine su pokrenuti postupci za izbor:

dr Najdana Aleksica u zvanje naucni savetnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Dusan Jovanovic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Milan Petrovic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Milivoj Belic, redovni profesor Univerziteta Texas A&M Qatar i dr Stevan Djenize, redovni profesor Fizickog fakulteta u Beogradu se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

dr Djordja Jovanovica u zvanje naucni saradnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Rados Gajic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Aleksandar Golubovic, naucni savetnik Instituta za fiziku i dr Edib Dobardzic, docent Fizickog fakulteta u Beogradu se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

09/04/2011 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog veca Instituta za fiziku odrzanoj 09.03.2011. godine pokrenut je postupak za izbor Dejana Maletica u zvanje istrazivac saradnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Nevena Puac, naucni saradnik Instituta za fiziku, dr Gordana Malovic, naucni savetnik Instituta za fiziku i dr Stevan Djenize,redovni profesor Fizickog fakulteta u Beogradu se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

05/04/2011 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog veca Instituta za fiziku odrzanoj 09.03.2011. godine pokrenut je postupak za izbor dr Nevene Puac u zvanje visi naucni saradnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Zoran Petrovic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Gordana Malovic, naucni savetnik Instituta za fiziku i dr Srdjan Bukvic, redovni profesor Fizickog fakulteta u Beogradu se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

Na sednici Naucnog veca Instituta za fiziku odrzanoj 09.03.2011. godine pokrenut je postupak za izbor dr Sase Lazovica u zvanje naucni saradnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Nevena Puac,naucni saradnik Instituta za fiziku, dr Gordana Malovic, naucni savetnik Instituta za fiziku i dr Srdjan Bukvic, redovni profesor Fiizickog fakulteta u Beogradu se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

Na sednici Naucnog veca Instituta za fiziku odrzanoj 09.03.2011. godine pokrenut je postupak za izbor Milosa Radonjica u zvanje istrazivac saradnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Darko Tanaskovic, naucni saradnik Instituta za fiziku, dr Milica Milovanovic, visi naucni saradnik Instituta za fiziku i dr Djordje Spasojevic, docent Fizickog fakulteta u Beogradu se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.
 

01/04/2011 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog veca Instituta za fiziku odrzanoj 09.03.2011. godine pokrenut je postupak za izbor DR MARINE LEKIC u zvanje naucni saradnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Branislav Jelenkovic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Dusan Arsenovic, visi naucni saradnik Instituta za fiziku i dr Bratislav Obradovic, docent Fizickog fakulteta u Beogradu se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

01/04/2011 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog veca Instituta za fiziku odrzanoj 09.03.2011. godine pokrenut je postupak za izbor DR MAGDALENE DJORDJEVIC u zvanje visi naucni saradnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Dragan Popovic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Ivan Anicin, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Ljiljana Simic, naucni savetnik Instituta za fiziku i dr Dragomir Krpic, redovni profesor Fizickog fakulteta u Beogradu se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

01/04/2011 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog veca Instituta za fiziku odrzanoj 09.03.2011. godine pokrenut je postupak za izbor Ljubice Davidovic u zvanje istrazivac saradnik. Izvestaj komisije u sastavu dr Branislav Sazdovic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Milovan Vasilic, naucni savetnik Instituta za fiziku i dr Maja Buric, redovni profesorredovni profesor Fizickog fakulteta se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

30/03/2011 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog veca Instituta za fiziku odrzanoj 09.03.2011. godine pokrenut je postupak za izbor dr Aleksandra Krmpota u zvanje naucni saradnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Branislav Jelenkovic,naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Dejan Pantelic, naucni savetnik Instituta za fiziku i dr Milan Trtica, naucni savetnik Instituta Vinca se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

30/03/2011 - General News
Kandidati za Godisnju i Studentsku nagradu IF

Za Godisnju nagradu za naucni rad Instituta za fiziku ove godine su predlozeni:

dr Sasa Dujko (predlagac dr Zoran Petrovic)
dr Aleksandar Milosavljevic (predlagac dr Bratislav Marinkovic)

Za Studentsku nagradu su predlozeni:

dr Aleksandar Krmpot (predlagac dr Branislav Jelenkovic)
dr Sasa Lazovic (predlagac dr Zoran Petrovic)
dr Zlatko Papic (predlagaci dr Milica Milovanovic i dr Aleksandar Belic)

Predlozi za nagrade se nalaze u biblioteci IF na uvidu javnosti.

29/03/2011 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog veca Instituta za fiziku odrzanoj 09.03.2011. godine pokrenut je postupak za izbor dr Vladimira Skarke u zvanje naucni savetnik.

Izvestaj Komisije u sastavu dr Dusan Jovanovic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Branislav Jelenkovic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Vitomir Milanovic, redovni profesor Elektrotehnickog fakulteta u Beogradu i dr Milan Petrovic, naucni savetnik Instituta za fiziku se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

09/03/2011 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog saveta Instituta za fiziku odrzanoj 05.10.2010. godine pokrenut je postupak za izbor dr DRAGANA LUKICA u zvanje VISI NAUCNI SARADNIK. Izvestaj Komisije u sastavu dr Branislav Jelenkovic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Tasko Grozdanov, naucni savetnik Instituta za fiziku i dr Milorad Kuraica, redovni profesor Fizickog fakulteta se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

16/02/2011 - General News
Call for Papers / Serbian Astronomical Journal

Editorial Board of the Serbian Astronomical Journal would like to remind you that the deadline for submission of manuscripts for the next issue of our journal (No. 182, June 2011) is March, 15.

ll additional information you can find at http://saj.matf.bg.ac.rs/

17/01/2011 - General News
Nacionalni savet za visoko obrazovanje

Skupština Republike Srbije izabrala je sastav Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje za period 2011-2015. godina. Akademik Đordje Šijački, naučni savetnik Instituta za fiziku u Beogradu, izabran je za člana ovog tela za oblast prirodno-matematičkih nauka sa liste Konferencije univerziteta Srbije. Nacionalni savet za visoko obrazovanje je najviša institucija u Republici Srbiji koja je, po Zakonu o visokom obrazovanju, nadležna za obezbeđenje razvoja i unapređenje kvaliteta visokog obrazovanja.

Čestitamo kolegi Šijačkom. Ovo priznanje je plod njegovog dugogodišnjeg rada na podizanju kvaliteta poslediplomskih studija iz fizike i srodnih oblasti. Istovremeno, ovo je i priznanje čitavom našem kolektivu. Verujemo da je ovo vazan korak ka zvaničnom priznavanju klučne obrazovne uloge Instituta za fiziku, posebno na poslediplomskim studijama u prirodno-matematičkim naukama, kako na Univerzitetu u Beogradu, tako i na drugim univerzitetima u Srbiji.

11/01/2011 - General News
Prekid internet saobracaja

Usled redovnog održavanja mrežnih uređaja u centralnom čvorištu AMRES-a, u sredu (12.01.2011. godine) mogući su prekidi internet saobracaja u periodu od 18-20h.
 

28/12/2010 - General News
Moguci prekidi internet saobracaja

Usled redovnog odrzavanja mreznih uredjaja u centralnom cvoristu AMRES-a (Akademska mreza Srbije), u utorak 28.12.2010. godine moguci su prekidi u radu u periodu od 18-20h.

28/12/2010 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog saveta Instituta za fiziku odrzanoj 13.12.2010. godine pokrenut je postupak za izbor dr Milice Milovanovic u zvanje naucni savetnik. Izvestaj Komisije u sastavu Prof. dr Zoran Radovic,redovni profesor Fizickog fakulteta, dr Slobodan Vrhovac, naucni savetnik Instituta za fiziku i dr Branislav Sazdovic, naucni savetnik Instituta za fiziku i propratna dokumentacija za izbor imenovane u pomenuto zvanje se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

27/12/2010 - General News
Novogodisnji koktel

Dana 29.12.2010. godine (sreda) u 13h u restoranu Instituta za fiziku ce biti odrzan Novogodisnji koktel.

27/12/2010 - General News
Deciji docek Nove godine

I ove godine Sindikalna organizacija Instituta organizuje docek Nove godine za decu zaposlenih u Institutu, bez obzira da li je roditelj clan naseg sindikata ili ne. Proslava se odrzava u restoranu u utorak 28.12 od 18h. Proslava obuhvata predstavu "Zagonetka za deda mraza", prigodne paketice "Soko-Stark" i malo posluzanje.

Proverite da li su Vasa deca starosti do 10 godina na spisku.

Link za preuzimanje poziva na docek:
http://www.ipb.ac.rs/documents/Poziv_na_docek.doc

Link za preuzimanje spiska roditelja dece rodjene 2000-te i kasnije:
http://www.ipb.ac.rs/documents/Spisak_roditelja.doc

27/12/2010 - General News
Novogisnji i Bozicni praznici

Po vec ustaljenoj tradiciji, Institut za fiziku nece raditi za vreme Novogodisnjih i Bozicnih praznika, odnosno zaposleni ce imati i mini odmor izmedju ovih (drzavnih i verskih) praznika.

U ovoj godini ce poslednji radni dan biti cetvrtak, 30.12.2010. godine. Prvi radni dan u novoj, 2011. godini je ponedeljak, 10.januar. Zelimo svim saradnicima srecne Novogodisnje i Bozicne praznike.

20/12/2010 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog saveta Instituta za fiziku odrzanoj 26.11.2010. godine pokrenut je postupak za izbor dr Milivoja Ivkovica u zvanje visi naucni saradnik. Izvestaj Komisije u sastavu dr Nikola Konjevic, profesor emeritus Fizickog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr Zoran Petrovic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Stevica Djurovic, redovni profesor Departmana za fiziku PMF-a u Novom Sadu, dr Bratislav Marinkovic, naucni savetnik Instituta za fiziku i propratna dokumentacija za izbor imenovanog u pomenuto zvanje se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

Na sednici Naucnog saveta Instituta za fiziku odrzanoj 26.11.2010. godine pokrenut je postupak za izbor Marije Savic u zvanje istrazivac saradnik. Komisija u sastavu dr Marija Radmilovic-Radjenovic, naucni savetnik Instituta za fiziku, dr Dragana Maric, naucni saradnik Instituta za fiziku, dr Miodrag Zlatanovic, redovni profesor Elektrotehnickog fakulteta Univerziteta u Beogradu i propratna dokumentacija za izbor imenovane u pomenuto zvanje se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

14/12/2010 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog saveta Instituta za fiziku odrzanoj 26.11.2010. godine pokrenut je postupak za izbor dr Nenada Vukmirovica u zvanje visi naucni saradnik.

Izvestaj Komisije u sastavu dr Aleksandar Belic, visi naucni saradnik IF, dr Antun Balaz, visi naucni saradnik IF i Prof. dr Vitomir Milanovic, redovni profesor Elektrotehnickog fakulteta Univerziteta u Beogradu i propratna dokumentacija za izbor imenovanog u pomenuto zvanje se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.

08/12/2010 - General News
Senior IPB researcher becomes APS Fellow

Our colleague, Prof. Zoran Lj. Petrovic has been honored by the American Physical Society and has become their newest Associated Fellow. The prestigious position was awarded to him for "Fundamental investigations of charged particle transport in low temperature plasmas and their interactions with bounding surfaces". Prof. Petrovic was nominated by the Society`s Division for Atomic, Molecular, & Optical Physics (DAMOP). The Fellowship is given by nomination only, and is awarded to a select number of APS members. We congratulate our colleague for this recognition of his outstanding research effort.

This award is not only a personal recognition, but also represents the success of the Institute of Physics Belgrade as a whole, particularly of its National Center of Excellence for Application of Plasma Physics, Nanotechnology, Biomedicine and Ecology founded by Prof. Petrovic.

More information at APS website.

07/12/2010 - General News
Konkurs za nagradu "Marko Jaric"

Konkurs za dodelu nagrade "Marko Jaric" za 2010. godinu je raspisan i objavljen u dnevnom listu Politika  od 7. novembra 2010. godine i na sajtu Fonda www.fondjaric.rs.

 

02/12/2010 - General News
Overa zdravstvenih knjizica i dokumentacija

Obavestavamo saradnike Instituta da je pocela overa zdravstvenih knjizica za narednu kalendarsku 2011. godinu. Novina je da ce naredna overa vaziti 12 meseci, tj od 01.01.2011. do 31.12.2011.god. Saradnici sa prebivalistem van Beograda mogu preuzeti potreban materijal za overu. Podsecamo da je ovom prilikom potrebno dostaviti potvrde za srednjoskolce i studente. Saradnici koji su ostali bez mesta za overu u knjizicama, mogu preuzeti nove.

Takodje podsecamo saradnike na obavezu da po dobijanju Diplome o stecenom magistarskom i doktorskom zvanju, dostave fotokopiju kadrovskoj sluzbi radi odlaganja istih u njihov personalni dosije. Mnogi saradnici su dostavili samo Uverenje, koje je vazeci akt do izdavanja Diplome. Saradnici koji su na revers podigli radne knjizice, a nisu do sada vratili u personalni dosije, molimo da HITNO vracanjem ovog dokumenta, kompletiraju svoju radnu dokumentaciju.
 

02/12/2010 - General News
Poseta Ambasadorke za nauku Republike Francuske

U četvrtak, 02.12.2010. godine od 14h:30 do 16h:30 u Institutu za fiziku će boraviti Ambasadorka za nauku Republike Francuske, gospođa Breshignac. Razgovor sa Ambasadorkom je planiran za 16:00 u svečanoj sali biblioteke, a svi zainteresovani su dobrodošli.

01/12/2010 - General News
Nagrada "Prof. dr Ljubomir Cirkovic"

Fizicki fakultet ce 14. decembra nagradom "Prof. dr Ljubomir Cirkovic" nagraditi najbolji diplomski/master rad odbranjen na Fakultetu u toku protekle godine. Molim vas da svoje predloge za najbolji rad dostavite dekanatu Fakulteta do petka 10. decembra 2010. godine.

25/11/2010 - General News
Radionica fotonike 2011 - prvo saopstenje

Obavestavamo vas da ce se na Kopaoniku u periodu 2–6. 3. 2011. odrzati Cetvrta radionica iz fotonike, na kojoj je vase ucesce dobrodoslo. Ideja Radionice jeste da okupi zainteresovane istrazivace iz fotonike, iz Srbije i okruzenja. Teme koje Radionica obuhvata su:

 • biomedicina
 • biofizika
 • fotonski kristali
 • metamaterijali
 • plazmonika
 • holografija i holografski materijali
 • kvantna optika i hladni sistemi
 • laseri i laserska fizika
 • nelinearna optika
 • fotometrija


Vazni rokovi u okviru rasporeda aktivnosti su:

 • 15. 12. 2010. – registracija ucesca na Radionici
 • 25. 12. 2010. – podnosenje apstrakata registrovanih ucesnika
 • 10. 01. 2011. – odluka o prihvacenim apstraktima

Prihvaceni apstrakti ce biti osnova za predstavljanje radova registrovanih ucesnika. Predstavljanje radova je u vidu uvodnog i regularnog predavanja. Za uvodno predavanje je predvidjeno trideset minuta; za regularno predavanje je predvidjeno dvadeset minuta. Zbog ogranicenog broja termina za predstavljanje, kao i smestaja molimo zainteresovane da se prijave i podnesu svoje apstrakte sto pre. Apstrakti ce biti objavljeni u Zborniku apstrakata.

Kotizaciju ucesca na Radionici u iznosu od RSD 3000,00 mozete uplatiti na racun Instituta za fiziku:

Institut za fiziku (Zemun), 340-11000276-54, sa naznakom "za Radionicu fotonike 2011".

Dodatna obavestenja se nalaze na web stranama Radionice
http://www.photonicsworkshop.ipb.ac.rs/

16/11/2010 - General News
Mobing obavestenje

Obavestenje o zabrani zlostavljanja na radu, seksualnog uznemiravanja i zloupotrebe prava na zastitu od takvog ponasanja i o nacinu ostvarivanja zastite je odstampano, potpisano od strane V.D. direktora i pripremljeno za svakog zaposlenog. Vasa je zakonska obaveza da  Vas primerak obavestenja preuzmete u arhivi Instituta, a drugi istovetni primerak potpisete i ostavite kod arhivara.

15/11/2010 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici naucnog saveta Instituta za fiziku odrzanoj 15.06.2010. godine pokrenut je postupak za izbor dr Duske Popovic u zvanje visi naucni saradnik. Izvestaj sa propratnim materijalom za izbor imenovane u pomenuto zvanje se nalazi u biblioteci Instituta za fiziku na uvidu javnosti.

10/11/2010 - General News
Zabrana pusenja

Obavestavamo vas da od sutra, 11.novembra 2010. godine pocinje primena novog Zakona o zabrani pusenja u zatvorenom radnom i javnom prostoru i u javnom prevozu. To znaci da se od navedenog datuma zabranjuje pusenje u celokupnom zatvorenom radnom prostoru Instituta za fiziku, bez izuzetka. Rukovodstvo Instituta za fiziku nema mogucnosti da odredi posebnu prostoriju za pusenje koja bi ispunjavala uslove odredjene novim Zakonom.

10/11/2010 - General News
Naucno-tehnicka saradnja sa Sjedinjenim Americkim Drzavama

Ministarstvo za nauku i tehnoloski razvoj Republike Srbije sprovodi anketu u okviru priprema za buducu naucno-tehnicku saradnju sa Sjedinjenim Americkim Drzavama.


Vise informacija o ovome mozete naci na: userfiles/file/Saradnja_sa_Amerikom-20101108.pdf

04/11/2010 - General News
Deratizacija

Druga deratizacija zgrade Instituta za fiziku, koja je odlozena proslog petka iz tehnickih razloga, bice odradjena sutra od 13.30 casova. Molimo vas da obezbedite pristup vasim radnim prostorijama.
 

31/10/2010 - General News
Imenovan vrsilac duznosti direktora

Odlukom Ministra za nauku g. Bozidara Djelica,  dr. Aleksandar Belic je imenovan za vrsioca duznosti direktora Instituta za fiziku od 01.11.2010. godine.

27/10/2010 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog saveta IF odrzanoj 05.10.2010. godine pokrenuti su postupci za izbor
DR VLADIMIRA JOVANOVICA U ZVANJE NAUCNI SARADNIK
MIRJANE PERISIC U ZVANJE ISTRAZIVAC SARADNIK
ANDREJE STOJICA U ZVANJE ISTRAZIVAC SARADNIK
Izvestaji sa propratnim materijalima za izbor imenovanih u pomenuta zvanja se nalaze u biblioteci IF na uvidu javnosti.

27/10/2010 - General News
LPHYS'11 Sarajevo

Jubilarna 20-ta medjunarodna  konferencija iz laserske fizike, LHYS'11,
http://www.lasphys.com/workshops/lasphys11/lphys11.htm
ce se odrzati u Sarajevu od 11. do 15. jula 2011. godine.

26/10/2010 - General News
Deratizcija

U petak 29.10.2010. godine od 13.30 bice obavljena druga deratizacija, dezinfekcija i dezinsekcija celokupnog prostora Instituta za fiziku.

25/10/2010 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog saveta IF odrzanoj 05.10.2010.godine pokrenuti su postupci za izbor
DR DRAGANE MARIC U ZVANJE VISI NAUCNI SARADNIK
SRDJANA MARJANOVICA U ZVANJE ISTRAZIVAC SARADNIK
Izvestaji sa propratnim materijalima za izbor imenovanih u pomenuta zvanja se nalaze u biblioteci IF na uvidu javnosti.

22/10/2010 - General News
Izbori u zvanja

Na sednici Naucnog saveta IF odrzanoj 05.10.2010. godine pokrenut je postupak za izbor dr Zorane Dohcevic Mitrovic u zvanje naucni savetnik. Izvestaj sa propratnim materijalom za izbor imenovane u pomenuto zvanje se nalazi u biblioteci IF na uvidu javnosti.